SHJ Drunen Turn en Dans plezier voor jong en oud!

Welkom bij SHJ Drunen


Cas Nederlands kampioen

  • 12-06-2016

Het is een klapstuk van een geweldig seizoen. Cas Lambrechts kroonde zich in het weekend van 11 en 12 juni tot Nederlands Kampioen Turnen 2016, door de meerkamp in de categorie instap divisie 1 te winnen. Daarnaast veroverde hij goud in de ringenfinale en zilver in de voltigefinale.

Cas geldt als een groot talent. Eerder dit jaar won hij al zilver op de achtste finale en goud op zowel de kwart als halve finale. Zaterdag hield hij het hoofd koel en turnde in de meerkampfinale naar een puntentotaal van 112,75. Daarmee wist hij zijn concurrenten ver voor te blijven, hij had een voorsprong van maarliefst 4,95 punten.

Tijdens een spannende finale, waarbij Cas flink werd aangemoedigd door vele supporters op de tribune, draaide hij een zeer sterke wedstrijd. Na zijn laatste oefening op rekstok, het koningsnummer bij de heren, was duidelijk dat hij deze wedstrijd niet meer uit handen ging gegeven. Met een monsterscore van 20,40 punten sloot hij deze meerkampfinale schitterend af.

Daags na de meerkamp stonden de toestelfinales op het programma. Door kwalificatie in de halve finale kwam Cas in actie op vijf toestellen; vloer, voltige, ringen, sprong en brug. Daan Geradts had zich weten te plaatsen voor de sprongfinale, waar hij vorig jaar nog kampioen op was geworden in divisie 3.

Daan liet twee prima sprongen zien, maar greep net naast een medaille. Hij eindigt op de vierde plaats in de sprongfinale, 0,05 verwijderd van het podium. Cas behaalde goud op ringen met 19,35 punten en zilver op voltige met 17,20 punten. Daarnaast een vierde plaats op brug, een vijfde plaats op vloer en een zesde plaats op sprong.Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

*

Contact

Sporthal Inmotion Cees van Delftstraat 10, 5151 VX Drunen Telefoon: 06 - 83659043 Email:info@shjdrunen.nl Website: http://www.shjdrunen.nl